Mijn hond Masha:

Ik zelf heb ook een hond, ze heet Masha. Haar ras is een Pomeriaan. We hebben haar al bijna 2 jaar en we hebben haar gekocht in Kroatie. Op internet staat dat een pomperaan een ideale gezelschapshond is. dat ze vrolijk, nieuwsgierig, aanhankelijk en extreem gehecht aan hun baas zijn. Het zouden echte gezinshonden, die niets liever willen dan in het gezelschap van hun baas zijn. Ik zelf kan zeggen dat dit zeker waar is. Masha wilt altijd spelen en loopt je altijd achterna als je ergens heen gaat. Als je haar even geen aandacht geeft gaat ze blaffen zodat je haar aandacht geeft en vervolgens op je schoot neemt. Ze is heel wakend, als ze via het raam ziet dat er iemand aankomt begint ze met blaffen, als diegene dan aanbelt en binnenkomt begint ze te blaffen alsof haar leven eraf hangt. Ze heeft geen curcussen gevolgd en luistert alsnog heel goed naar ons. Naar vreemdelingen luistert ze dan weer helemaal niet. Ze is ook erg bang voor nieuwe mensen, ze durft zich bijna niet te laten aaien en rent al snel weg. Als ze hun vaker gezien heeft went ze eraan en loopt ze dan ook naar diegene voor aandacht. Voor haar is het vooral wennen.

Trucjes

Ze kan al veel trucjes, die leert ze ook in een snel aan. Als ze een kunstje goed heeft uitgevoerd krijgt ze een beloning, meestal een snoepje of een bot. Als we naar buiten met haar willen gaan vragen we aan haar: naar buiten?, als ze dan blij naar de deur rent weten we dat ze wilt, als ze blijft liggen vragen we het later nog een keer. Dit noem ik niet echt een trucje maar meer een gewenning. Trucjes die ze wel kan zijn: zitten,poot , de andere poot, alle twee de poten, liggen, rollen, staan, dr hoofd tussen je vingers leggen als je een peace doet(heeft me zusje haar geleerd), blijven zitten, naar je mand, en slapen. Je zou vast denken watvoor trucje is slapen? Wanneer we haar naar haar mand sturen en dan zeggen slapen, weet ze dat het 'bedtijd'is en gaat ze slapen. Sommige trucjes duurde langer met aanleren en sommige sneller, maar dit is natuurlijk logisch. Het hangt er ook vannaf of ze er zin in heeft ja of nee. Als ze moe is negeert ze je commandos en doet ze niks.

Tijdens het uitlaten

Masha is een kleine hond en hoeft niet zovaak naar buiten, hierdoor laten we haar maximaal 2 keer per dag uit. Plasjes mag ze ook in de tuin doen waardoor ze eigenlijk alleen voor de grote boodschap naar buiten gaat en om andere mensen en honden te zien. Dit kan soms nog een probleem zijn. Ze blaft vaak naar andere mensen en honden om ze uit te dagen. Ze is nog jong en naar mate ze ouder word zal dit afnemen. We nemen haar soms mee naar Nesselande of het Kralingse bos om daar een rondje met haar te lopen. In het Kralingse bos laten we haar los lopen omdat ze al goed luistert wanneer we haar terugroepen. Ze houd van rennen en geniet hier ook echt van. Ze rent vaak achter vogels aan en probeert ze te pakken, wat haar natuurlijk niet gaat lukken.

Medo

Toen we Masha gekocht hadden, kochten we ook een Samojeed, Medo. Hij was een prachtige hond die zoveel liefde gaf en echt in ons gezin paste. We gingen van 0 honden naar 2, dit was een groot verschil. Omdat Medo een grote hond is verreiste hij veel meer verzorging dan Masha, hij moest meer eten, meer beweging krijgen, vaker uitgelaten worden en vaker geborsteld worden dan Masha. Wij hebben het erg druk en kwamen erachter dat hij beter verdiende dan ons. We gaven hem alles wat die nodig had maar het haalde zoveel energie uit ons dat het meer een vervelende bezigheid werd dan leuk. Hij was erg eigenwijs, hij plaste bijvoorbeeld op de bank als we niet thuis waren, maakte planten kapot en beet aan de hoeken van onze houten tafels. Medo maakte dit helemaal goed door er altijd voor ons te zijn wat misschien raar klinkt. Hij merkte het gelijk als je verdrietig bent en komt dan naar je toe en gaat piepen en met zijn hoofd jou aaien. In tegenstelling tot Masha was Medo een echte knuffelbeer met iedereen. Als hij met een vreemdeling in aanraking kwam wou die altijd aandacht. We hebben Medo na ander half jaar voor hem gezorgt te hebben, gegeven aan mijn opa die in Kroatie woont, waar die vandaan komt. Hij heeft het daar heel erg naar zijn zin. We missen Medo heel erg, maar we hebben Masha waar we ook helemaal gek op zijn.